OLEJ Z UCZEPU TRÓJLISTKOWEGO 150ML – NAMI

26,000 

Na stanie

Share

Opis

Naturalny olej do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii, z tendencją do występowania trądziku, podrażnień.

Do twarzy i całego ciała. 

Lekki olej o subtelnym, ziołowym zapachu.
Likwiduje zaczerwienienia, swędzenie, suchość i łuszczenie się skóry. Skuteczny przy odparzeniach i uczuleniach. Dla dorosłych i dzieci
Pielęgnuje i koi skórę z :

  • łuszczycą
  • trądzikiem
  • stanami zapalnymi
  • podrażnieniami
  • świądem
  • alergią
  • nawilża
  • odżywia
  • regeneruje
  • uelastycznia
  • zmiękcza


Uczep trójlistkowy od dawna stosowany w medycynie ludowej jako roślina łagodząca schorzenia skórne.

Uczep trójlistkowy jest naturalnym środkiem kosmetycznym do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii. W dawnych czasach uczep używano głównie ze względu na niemowlęta i dzieci. W celu łagodzenia podrażnień, odparzeń i uczuleń do kąpieli dodawano wywar z uczepu. Olej z uczepu trójlistkowego pomaga pozbyć się ciemieniuchy, odparzeń oraz podrażnień u niemowląt.

Surowcem zielarskim są górne części pędów uczepu trójlistkowego. Zawiera flawonoidy, olejek eteryczny, garbniki, składniki mineralne, kwasy organiczne, witaminę C, karoten.

 
Do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała:
Nanieść niewielką ilość oleju i delikatnie wmasować.
Do pielęgnacji skóry przy swędzeniu i podrażnieniach:
Wacikiem nasączonym olejem smarować 2-3 razy dziennie.

Do pielęgnacji skóry głowy:
Dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć w skórę głowy oraz wmasować we włosy na 20-30 minut przed myciem.

Do demakijażu:
Na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i delikatnie oczyścić rzęsy, powieki oraz twarz.
Składniki/Ingredients: Bidens Tripartita Leaf Extract.

 
Opakowanie: 100 ml
Produkt przebadany dermatologicznie
Nie testowano na zwierzętach
Zarejestrowano w UE
Kraj pochodzenia: Rosja